Botaniczna pielęgnacja skóry oparta na nauce

Darmowa dostawa w Wielkiej Brytanii dla zamówień powyżej 25 £

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności 1st maja 2020

Do celów ustawy o ochronie danych z 1998 r. (Ustawy) oraz od 25 maja 2018 r., Ogólnego rozporządzenia UE o ochronie danych 2016/679 (RODO), administratorem danych jest Freya + Bailey Skincare Limited (firma nr 11540268) siedziba przy 71-75 Shelton Street, Covent Garden, Londyn, WC2H 9JQ, Wielka Brytania („Firma / my / nas”).

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych (DPO), który jest odpowiedzialny za nadzorowanie pytań związanych z niniejszą Polityką prywatności. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz złożyć wniosek o skorzystanie z któregokolwiek z przysługujących Ci praw, skontaktuj się z inspektorem ochrony danych, korzystając z danych określonych w sekcji „Kontakt z nami” poniżej.

W Freya + Bailey Skincare dbamy o ochronę Twojej prywatności.

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady zachowania prywatności obowiązujące w firmie. Prosimy o uważne zapoznanie się z niniejszą Polityką prywatności, ponieważ zawiera ona informacje na temat sposobu przetwarzania przez nas danych osobowych. Korzystając ze strony internetowej Freya + Bailey Skincare („Witryna”) i naszych usług, bezwarunkowo zgadzasz się na przestrzeganie niniejszej Polityki prywatności.

Freya + Bailey Skincare chce zaoferować najlepszą możliwą jakość korzystania z Internetu; w związku z tym od czasu do czasu są włączane do Witryny dodatkowe funkcje, funkcje, produkty lub usługi. To oraz nasze zobowiązanie do ochrony prywatności danych osobowych może powodować okresowe zmiany niniejszej Polityki prywatności. W związku z tym pamiętaj o regularnym powracaniu do niniejszej Polityki prywatności w celu przeglądu wszelkich poprawek.

Wszelkie pytania dotyczące naszej Polityki prywatności należy kierować do Polityki prywatności Freya + Bailey Skincare na adres info@freyaandbailey.com

CO ZBIERAMY I JAK WYKORZYSTUJEMY TWOJE DANE OSOBOWE?

INFORMACJE OSOBISTE
Możemy automatycznie gromadzić dane nieosobowe o tobie, takie jak rodzaj używanych przeglądarek internetowych lub strona, z której prowadzisz link do naszej witryny. Na podstawie tych informacji nie można Cię zidentyfikować i są one wykorzystywane wyłącznie w celu zapewnienia nam skutecznej obsługi w naszej Witrynie. Od czasu do czasu możemy dostarczać właścicielom lub operatorom witryn stron trzecich, z których można połączyć się z naszą Witryną, informacje dotyczące liczby użytkowników linkujących do naszej Witryny z ich witryn. Nie można Cię zidentyfikować na podstawie tych informacji.

COOKIES

Możemy przechowywać niektóre informacje (zwane zwykle „ciasteczkami”) na twoim komputerze, gdy patrzysz na naszą stronę. Informacje te ułatwiają korzystanie z naszej witryny i pomagają nam zrozumieć, w jaki sposób korzysta się z naszej witryny. Możesz usunąć lub zablokować niektóre pliki cookie z komputera, jeśli chcesz (ekran pomocy lub podręcznik powinien to zrobić), ale niektóre usługi Freya + Bailey Skincare mogą nie działać poprawnie lub wcale, jeśli nie ustawisz przeglądarki na akceptuje ciasteczka. Szczegółowe informacje można znaleźć w naszej Polityce dotyczącej plików cookie.

MARKETING I KOMUNIKACJA

Jest dla nas bardzo ważne, aby zapewnić Państwu najwyższy poziom usług. Aby pomóc nam to zrobić, od czasu do czasu możemy się z Tobą skontaktować za pomocą jednej z podanych przez Ciebie metod kontaktowych, ze szczegółami naszych biuletynów, ankiet, produktów i usług, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować, a także odpowiednie komunikaty reklamowe. Jeśli w dowolnym momencie nie chcesz otrzymywać wiadomości e-mail, kliknij Freya + Bailey Skincare link „anuluj subskrypcję” znajdujący się w stopce każdego wysyłanego e-maila marketingowego. Ewentualnie wyślij wiadomość e-mail zatytułowaną „anuluj subskrypcję” na adres serviceservice@freyaandbailey.com. Pamiętaj, że aktywni klienci będą nadal otrzymywać od nas wiadomości dotyczące zamówień i kont.

PODSTAWA PRAWNA DO KORZYSTANIA Z INFORMACJI?

Freya + Bailey Skincare wykorzystuje lub udostępnia dane osobowe tylko wtedy, gdy mamy ku temu odpowiedni powód. Te powody to:

  1. Zamówienie - Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu wypełnienia warunków umownych, np. W celu wysłania Ci towarów.
  2. Zgoda - jeśli wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas twoich informacji w ten sposób, np. Do przechowywania danych twojej karty płatniczej.
  3. Uzasadnione interesy - oznacza to interesy Freya + Bailey Skincare w zarządzaniu naszą firmą, aby umożliwić nam dostarczanie najlepszych produktów i usług w najbardziej odpowiedni sposób, np. W celu zarządzania naszymi zapasami, rozwoju biznesu i zarządzania ryzykiem
  4. Obowiązek prawny - gdy istnieje ustawowy lub inny wymóg prawny do wykorzystywania lub udostępniania informacji, np. Gdy musimy wykorzystywać twoje dane do celów egzekwowania prawa lub zgodności z prawem

Oto lista sposobów, w jakie możemy wykorzystywać twoje dane osobowe, oraz z powodów opisanych powyżej polegamy na tym. Gdy podajemy uzasadniony interes jako przyczynę, poniżej opisujemy również, jakie naszym zdaniem są te uzasadnione interesy:

Akcja Typ danych / informacji Podstawa prawna przetwarzania
Przetwarzanie dostawy zamówionych produktów lub usług oraz aktywne zarządzanie procesami płatności i odzyskiwania długów
  1. Dane osobowe
  2. Informacje kontaktowe
  3. Informacje finansowe
  1. Aby uzupełnić umowę
  2. Wymagane ze względu na nasz uzasadniony interes polegający na odzyskaniu wszelkich środków pieniężnych należnych nam po dostarczeniu produktów lub świadczeniu usług
Aktualizowanie klientów pod kątem wszelkich zmian w naszych warunkach i polityce prywatności
  1. Dane osobowe
  2. Informacje kontaktowe
  1. Aby uzupełnić umowę
  2. Wymagany do spełnienia wymagań prawnych
Rejestracja nowego klienta
  1. Dane osobowe
  2. Informacje kontaktowe
  1. Aby uzupełnić umowę
Ochrona naszej firmy i stron internetowych poprzez przeprowadzanie testów witryn, stosowanie aktualizacji bezpieczeństwa, ocenę zagrożeń cyberbezpieczeństwa i analizowanie naszych baz danych
  1. Dane osobowe
  2. Informacje kontaktowe
  3. Strona internetowa i informacje techniczne
  1. Wymagany do spełnienia wymagań prawnych
  2. Wymagane ze względu na nasz uzasadniony interes polegający na ochronie naszych stron internetowych i firm przed złośliwym wykorzystaniem, aby zapobiec cyberprzestępczości, przeprowadzić techniczne kontrole witryn i zwiększyć bezpieczeństwo naszej sieci
Wysyłanie do klientów wiadomości e-mail z prośbą o opinię lub udział w losowaniu nagród
  1. Dane osobowe
  2. Informacje kontaktowe
  3. Informacje o użytkowaniu produktu
  4. Informacje marketingowe
  1. Aby uzupełnić umowę
  2. Wymagany do spełnienia wymagań prawnych
  3. Wymagane w naszym uzasadnionym interesie, jakim jest badanie, w jaki sposób klienci wchodzą w interakcję z naszymi oferowanymi produktami i usługami oraz w jaki sposób można je ulepszyć
KIM WYDAJEMY TWOJE INFORMACJE I DLACZEGO

Other than the disclosures referred to in this policy, we will not disclose any personal information without your permission unless we are legally entitled or obliged to do so (for example, if required to do so by Court Order or for the purposes of prevention of fraud or other crime). We will only disclose and/or transfer your personal information to a third party having ensured that steps have first been taken to ensure that your privacy rights continue to be protected. Freya + Bailey  Skincare may disclose or transfer personal information as part of a reorganisation or a sale of the assets of a Freya + Bailey  Skincare.

Freya + Bailey Skincare współpracuje z wieloma zaufanymi dostawcami krajowymi i międzynarodowymi, osobami, agencjami i firmami w celu zapewnienia wysokiej jakości towarów i usług, których oczekujesz od nas, takich jak firmy kurierskie, agencje zapobiegania oszustwom, marki kosmetyczne i kosmetyczne oraz rynek firmy badawcze między innymi. Niektóre przykłady kategorii stron trzecich, którym udostępniamy twoje dane:

PARTNERZY DOSTAWCY

Freya + Bailey Skincare współpracuje z wieloma zaufanymi partnerami, którzy dostarczają produkty i usługi w naszym imieniu. Będziemy przechowywać tylko minimalną liczbę danych osobowych potrzebnych do realizacji zamówień, które złożysz lub do świadczenia usług w naszym imieniu.

DOSTAWA I PARTNERZY LOGISTYCZNI

Aby otrzymać towar, Freya + Bailey Skincare współpracuje z wieloma dostawcami i partnerami logistycznymi. Przekazujemy im tylko ograniczone informacje w celu zapewnienia pomyślnej dostawy Twojego zamówienia.

SPÓŁKI IT

Freya + Bailey Skincare współpracuje z firmami i osobami, które wspierają naszą Witrynę i systemy biznesowe.

SPÓŁKI MARKETINGOWE

Freya + Bailey Skincare współpracuje z firmami marketingowymi, które pomagają nam zarządzać naszą komunikacją elektroniczną z Tobą lub przeprowadzać ankiety, analizy i recenzje produktów w naszym imieniu.

SPÓŁKI PRZETWARZAJĄCE PŁATNOŚCI

Freya + Bailey Skincare współpracuje z zaufanymi zewnętrznymi dostawcami przetwarzania płatności w celu bezpiecznego przyjmowania i zarządzania płatnościami.

UTRZYMANIE NASZYCH REJESTRÓW DOKŁADNIE

Staramy się, aby nasze informacje o Tobie były jak najbardziej dokładne. Jeśli chcesz przejrzeć lub zmienić szczegóły, które nam dostarczyłeś, lub chcesz usunąć swoje opublikowane zgłoszenie ze strony, możesz to zrobić w dowolnym momencie, korzystając ze strony Kontakt na tej stronie.

BEZPIECZEŃSTWO

Należy pamiętać, że Internet to niebezpieczne środowisko. Wdrożyliśmy technologię i zasady pracownicze, aby chronić twoją prywatność przed nieautoryzowanym dostępem i niewłaściwym użyciem. Będziemy nadal aktualizować te środki, odpowiednio, gdy nowa technologia będzie dostępna.

STRONY STRON TRZECICH I MEDIA SPOŁECZNE

Nie możemy ponosić odpowiedzialności za politykę prywatności i praktyki innych stron osób trzecich (w tym między innymi Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest, Instagram) ani reklamodawców na naszej stronie, nawet jeśli uzyskujesz do nich dostęp za pomocą linków z naszej Strony i zalecamy sprawdzenie zasad każdej odwiedzanej witryny. Jeśli podłączyłeś się do naszej Witryny z witryny strony trzeciej, nie możemy ponosić odpowiedzialności za politykę prywatności i praktyki właścicieli lub operatorów tej strony strony trzeciej i zalecamy sprawdzenie zasad tej witryny strony trzeciej i skontaktowanie się z jej właścicielem lub operator, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości lub pytania. O ile nie zostało to wyraźnie stwierdzone, nie jesteśmy agentami tych witryn stron trzecich ani reklamodawców zewnętrznych w naszej Witrynie, ani nie jesteśmy upoważnieni do składania oświadczeń w ich imieniu.

PRZENOSZENIE DANYCH OSOBOWYCH POZA EUROPEJSKI OBSZAR GOSPODARCZY

W ramach usług oferowanych Tobie za pośrednictwem naszej Witryny możemy być zmuszeni przekazać Twoje dane poza Europejski Obszar Gospodarczy („EOG”).

Jesteśmy zobowiązani do upewnienia się przed przekazaniem twoich informacji do kraju poza EOG, że zapewnia to odpowiednią ochronę twoich praw do ochrony danych. Freya + Bailey Skincare przekazuje dane osobowe tylko stronom trzecim, w których możemy być pewni, że możemy chronić twoją prywatność i twoje prawa, na przykład strona trzecia znajduje się w kraju, w którym UE uznała, że ​​posiada odpowiednie przepisy dotyczące ochrony danych w miejsce, w którym strona trzecia jest certyfikowana w ramach Tarczy Prywatności UE-USA lub gdy mamy umowę z tą stroną trzecią, która zawiera standardowe klauzule ochrony danych Komisji Europejskiej. Nasza strona jest hostowana na serwerach zlokalizowanych w USA.

JAK DŁUGO PRZECHOWYWAMY TWOJE INFORMACJE

Jeśli zbieramy Twoje dane osobowe, czas ich przechowywania zależy od wielu czynników, w tym celu, w jakim wykorzystujemy te informacje i naszych obowiązków wynikających z innych przepisów. Nie będziemy przechowywać twoich danych osobowych dłużej, niż jest to konieczne do celów lub celów, dla których są one gromadzone, chyba że istnieje inny prawny powód, aby zachować te informacje. Podejmiemy wszelkie uzasadnione kroki, aby zniszczyć lub usunąć z naszych systemów wszystkie dane, które nie są już potrzebne. Będziemy przechowywać Twoje dane osobowe przez cały okres aktywności Twojego konta i przez 7 lat po zakończeniu naszej umowy z Tobą.

ZMIANY W naszej polityki prywatności

Wszelkie zmiany, które możemy wprowadzić do niniejszej Polityki prywatności w przyszłości, zostaną opublikowane na tej stronie. Często sprawdzaj, aby zobaczyć wszelkie aktualizacje lub zmiany niniejszej Polityki prywatności.

JAKIE SĄ TWOJE PRAWA

Staramy się przetwarzać wszystkie dane osobowe zgodnie z Twoimi prawami wynikającymi z RODO. W szczególności masz prawo do:

Wycofaj zgodę na przetwarzanie przez nas Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Możesz to zrobić w dowolnym momencie, kontaktując się z nami pod adresem customerservice@freyaandbailey.com. W niektórych okolicznościach możemy przetwarzać Twoje dane osobowe bez Twojej zgody zgodnie z wymogami prawnymi dotyczącymi przetwarzania określonymi w RODO. Obejmują one (między innymi), w których przetwarzanie jest konieczne w celu spełnienia obowiązku prawnego lub w celu ochrony twojego żywotnego interesu.

Poproś nas o sprostowanie niedokładnych lub niekompletnych danych osobowych. Staramy się sprostować dane tak szybko, jak to możliwe, zwykle w ciągu jednego miesiąca, chyba że prośba jest złożona

Ask us to erase your personal Information. This is commonly referred to as the right to be forgotten. This right is only applicable where there is no compelling reason for the continued processing of your personal Information. There are some circumstances where this right to erasure does not apply and in such cases We would notify You of the reason(s) why We need to retain your personal Information (unless prevented to do so by law)<

Ogranicz przetwarzanie danych osobowych, gdy na przykład dane są niedokładne, przetwarzane niezgodnie z prawem lub gdy dane nie są już istotne dla konkretnego celu przetwarzania. W takich przypadkach zatrzymalibyśmy dane, ale nie przetwarzalibyśmy ich dalej bez Twojej zgody lub jeśli przetwarzanie Twoich informacji służy do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczenia prawnego, lub do ochrony praw innych osób, lub w interesie publicznym powody. W takich okolicznościach informujemy, że zamierzamy znieść ograniczenie przetwarzania Twoich danych osobowych.

Poproś o dostęp do swoich danych osobowych za pośrednictwem żądania dostępu do tematu. Twoje zapytanie powinno zostać przesłane do nas na piśmie, a my możemy poprosić Cię o dowód tożsamości przed przekazaniem Ci danych. Zwykle nie ma opłaty za złożenie takiego żądania, jednak w ograniczonych okolicznościach możemy naliczyć opłatę administracyjną (która będzie oparta na kosztach administracyjnych dostarczenia informacji).

Masz prawo poprosić nas, abyśmy nie przetwarzali Twoich danych osobowych w celach marketingowych (w tym profilowania). Zwykle informujemy Cię (przed zebraniem danych), czy zamierzamy wykorzystywać twoje dane do takich celów lub czy zamierzamy ujawnić twoje dane stronom trzecim w takich celach. Możesz skorzystać ze swojego prawa, aby zapobiec takiemu przetwarzaniu, zaznaczając odpowiednie pola w formularzach, których używamy do zbierania danych. Możesz również skorzystać z tego prawa w dowolnym momencie, kontaktując się z nami pod adresem customerservice@freyaandbailey.com.

Uzyskaj i ponownie wykorzystaj swoje dane osobowe do własnych celów w różnych usługach (prawo do przenoszenia danych). Prawo to ma zastosowanie wyłącznie do danych, które nam przekazałeś, gdy przetwarzamy dane na podstawie Twojej zgody lub w celu wykonania umowy, a przetwarzanie odbywa się w sposób zautomatyzowany. Tam, gdzie to prawo ma zastosowanie, dane zostaną przekazane użytkownikowi w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.

Należy pamiętać, że będziemy musieli zweryfikować twoją tożsamość przed podaniem jakichkolwiek danych osobowych. Robimy to, aby chronić Twoje dane. Możemy również poprosić Cię o podanie nam dodatkowych dobrowolnych informacji, które pomogą nam wydajniej przetworzyć Twoje zapytanie.

KONTAKT Z NAMI

If at any time you would like to contact us with your views about our privacy practices, or with any enquiry relating to your personal information, you can do so by sending an e-mail to us at customerservice@freyaandbailey.com or via post at Data Protection Officer, Freya + Bailey Skincare, 71-75 Shelton Street,  Covent Garden, London, WC2H 9JQ United Kingdom.

Jeśli masz jakiekolwiek skargi dotyczące naszego przetwarzania Twoich danych osobowych, bylibyśmy wdzięczni za możliwość rozwiązania twoich obaw w pierwszej kolejności. Jeśli jednak chcesz, możesz złożyć skargę bezpośrednio do biura komisarza ds. Informacji, brytyjskiego organu nadzorczego w sprawach dotyczących ochrony danych (www.ico.org.uk lub 0303 123 1113).

Zamknij (esc)

Popup

Użyj tego wyskakującego okienka, aby osadzić formularz rejestracji na liście mailingowej. Możesz też użyć go jako zwykłego wezwania do działania z linkiem do produktu lub strony.

Weryfikacja wieku

Klikając Enter, potwierdzasz, że jesteś wystarczająco duży, aby spożywać alkohol.

Szukaj

Wózek sklepowy

Twój koszyk jest obecnie pusty.
Kup teraz